Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-09@10:06:19 GMT

جنگل ابر جنگلی با قدمت 40 میلیون ساله

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۸۲۵۳۷

جنگل ابر جنگلی با قدمت 40 میلیون ساله

اگر به استان سمنان سفر کرده‌اید و یا قصد سفر به این استان را دارید، بهتر است سفر به جنگل ابر شاهرود را که یکی از وسیع‌ترین جنگل‌های ایران است، از دست ندهید. جنگل ابر در 45 کیلومتری شمال شاهرود و در مسیر شاهرود به آزادشهر در 12 کیلومتری روستای ابر قرار گرفته است.

نابرو، راهنمای گردشگری در ایران می‌نویسد: در این جنگل 85 گونه­ مختلف گیاهی از جمله راش، بلوط، ممرز، شیردار، افرا، آزاد داغداغان، اسپرس، دم روباه، گونه­‌های کلاه میرحسن، چوبک، آویشن، شبدر، نارون، تنک، گیلاس وحشی، نمدار، بارانک، سرخدار، و درخت مهمی به نام اورس و انواع بسیاری از درختان پهن‌­برگ و سوزنی برگ و گیاهان دارویی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگل ابر شاهرود با مساحتی معادل 35 هکتار از زیباترین و معروف‌­ترین جنگل­های40 میلیون ساله­ هیرکانی، در ادامه­ جنگل‌­های سرسبز شمال ایران است که در زمان­‌هایی از سال توسط ابرها در آغوش کشیده می­‌شود.

روستای ابر در 12 کیلومتری جنگل ابر، آبشار شرشر و آلوچال، دالان بهشت، چشمه ترش و چشمه قطری از دیگر دیدنی‌های این منطقه محسوب می‌شوند.

در سراسر این منطقه گیاهان دارویی، همانند نوعی پوشش جنگل را در بر گرفته‌­اند. این گیاهان با خواص­‌های بسیارشان همیشه مورد توجه بوده و به عنوان یکی از جاذبه‌­های مهم این جنگل هستند که امکان تحقیق و گاهی چیدن و جمع‌­آوری را برای گردشگران فراهم کرده است.

با مراجعه به وب سایت نابرو می توانید علاوه بر مشاهده تصاویر دیدنی، اطلاعات کاملی در مورد دیدنی‌های جنگل ابر، اقامت و شب‌مانی ، لوازم ضروری برای رفتن به جنگل ابر شاهرود ، اینکه توصیه‌های کاربردی برای رفتن به جنگل ابر چیست؟ دیدنی های اطراف جنگل کجا هستند و بهترین روستا برای اقامت در این محدوده کجاست و ... بدست آورید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: جنگل ابر مسافرت و گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۸۲۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، برای اینکه پایگاه‌های انسانی یا مستعمرات آینده در مریخ خودکفا شوند، یک منبع قابل اعتماد از غذای خانگی ضروری است و صرفا تکیه بر تحویل غذا توسط موشک و تامین نیازهای غذایی افراد ساکن در مریخ به این شکل بسیار پرهزینه و خطرناک است. با در نظر گرفتن این موضوع، دانشمندان در حال بررسی راه‌هایی برای بهینه سازی کشاورزی فضایی هستند.

کشت مخلوط، کلید پرورش گیاه

محققان در یک گلخانه کنترل‌شده در دانشگاه و مرکز تحقیقات واگنینگن در هلند راهی را شناسایی کرده‌اند که نویدبخش بهبود عملکرد محصول در خاک شبیه‌سازی‌شده مریخ است؛  در این روش محصولات مختلف با هم رشد می‌کنند و کشاورزان پیشین نام «کشت مخلوط» را بر آن نهاده‌اند.

تفاوت رشد گیاه در کشت مخلوط

محققان در آزمایشات خود گوجه گیلاسی، نخودسبز و هویج را با هم در گلدان پرورش دادند. گوجه‌فرنگی‌هایی که به این روش رشد می‌کنند تقریباً دو برابر گوجه‌فرنگی‌هایی هستند که به تنهایی در همان خاک شبیه‌سازی‌شده مریخ با میوه‌های بیشتر و بزرگ‌تر رشد می‌کنند. گوجه‌فرنگی‌ها نیز زودتر گل داده و بالغ شدند، در هر بوته میوه بیشتری دادند و ساقه‌های ضخیم‌تری داشتند، اما عملکرد نخود و هویج با کشت مخلوط افزایشی نداشت.

رویای دست‌یافتنی کشاورزی در مریخ

ربکا گونسالوز، اختر زیست شناس و نویسنده ارشد این مطالعه که روز چهارشنبه در مجله «پلوس وان»(PLOS ONE) منتشر شد، گفت: از آنجایی که این تحقیق پیشگام است، باید بررسی شود که این روش کشت مخلوط در کشاورزی فضایی چگونه پاسخ می‌دهد؛ اما اینکه روش کشت مذکور برای یکی از این سه گونه عمل کرد یافته بزرگ و کشفی بود که اکنون می‌توان تحقیقات بیشتری روی آن انجام داد. نکته مورد توجه در شرایط حال حاضر تنظیم شرایط آزمایشی تا زمانی است که بهینه‌ترین سیستم مشخص شود و بدین ترتیب می‌توان گونه‌های مختلف و گونه‌های بیشتری را کاشت و پرورش داد‌.

شبیه‌‌سازی خاک مریخ در آزمایشگاه ناسا

به گفته دانشمندان، این محصولات در محیط سنگی شبیه سازی شده مریخ  و خاکی بدون مواد آلی که توسط محققان ناسا توسعه داده شده است، رشد کرده‌اند که تطابق فیزیکی و شیمیایی تقریباً کاملی با خاک واقعی مریخ دارد. محققان باکتری‌های مفید و مواد مغذی را ابه این خاک اضافه کردند و گازها، دما و رطوبت داخل گلخانه را برای مطابقت با شرایط مورد انتظار در گلخانه مریخی کنترل کردند..

نبود باران معضل اصلی کشت گیاه

یکی از چالش‌های اصلی کشت گیاهان در مریخ، محدودیت‌های محيطی است که این سیاره دارد، نبود بارش باران، دمای بسیار پایین و تغییرات جوی شدید از جمله این موارد است. برای مواجهه با این چالش‌ها، محققان به دنبال روش‌هایی مثل مهیا کردن محیط کشت هیدروپونیک هستند که می‌تواند به راهکارهای مناسب برای کشت گیاهان در سیارات دیگر کمک کند. همچنین، تکنولوژی‌های نوینی مانند درگاه‌های نور مصنوعی و سیستم‌های کنترل محیطی پیشرفته نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند تا با موفقیت گیاهان را در شرایط مریخ رشد دهند.

تامین گیاه و چشم‌انداز سکونت بشریت در سیاره سرخ

هدف نهایی از این تحقیقات، بهبود عملکرد محصولات کشاورزی در مریخ و ایجاد یک پایگاه برای ساکنان آینده این سیاره است. این پروژه‌ها به عنوان یک گام مهم برای اکتشاف فضا و استقرار بشریت بر روی سایر سیارات محسوب می‌شوند و در آینده نزدیک به انسان‌ها کمک کنند تا سفرهای بیشتری به فضا انجام دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توقیف ۳ تن چوب جنگلی قاچاق در تنکابن
  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • راننده تاکسی، زنان را بعد از تجاوز می‌کشت
  • لشکرگاه افراسیاب در کدام نقطه تهران بود؟
  • مفقود شدن دختر جوان در جنگل دشت شاد میامی/ دستور استاندار سمنان برای جست‌وجوی دقیق
  • مفقود شدن دختر ۲۴ ساله در جنگل دشت شاد میامی/ دستور استاندار سمنان برای جست‌وجوی دقیق
  • مفقودی دختر ۲۷ ساله در دشت شاد کالپوش میامی/ امکانات بسیج شدند
  • چرا شهرداری تهران درختان پارک جنگلی سرخه حصار را قطع کرد؟
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های تهران و روسیه